Żłobek
Kartka

Jadłospis


Do każdego zestawu herbata (różne rodzaje: czarna, zielona , owocowa , roibos )

 

Menu od 10-14 grudnia

 

 

Śniadania

Obiady

Podwieczorki

Pn

Pieczywo pszenno-żytnie , masło, ser żółty, wędlina wieprzowa, pomidor.

 

Zupa jarzynowa na mięsie z natką pietruszki

Kurczak gotowany w sosie potrawkowym, ryż gotowany, groszek z marchewką.

Gruszka,

herbatniki.

 

Wt

Chleb zwykły + chleb Mistrza Piotra (z ziarnami), masło, powidła śliwkowe, pasta z warzyw z dodatkiem ogórka kiszonego z mielonym siemieniem lnianym.

Zupa ogórkowa z ziemniakami i z koperkiem.

Sztuka mięsa w sosie, kasza jęczmienna, fasolka szparagowa żółta

Jabłko, pieczywo prasowane.

Śr

Chleb zwykły + chleb żytni (bez pszenicy), jajecznica ze szczypiorkiem, plaster schabu pieczonego przez nas, papryka czerwona.

Zupa pomidorowa z makaronem,

Kotlet z piersi indyka panierowany, ziemniaki z koperkiem, sałata z sosem jogurtowo-śmietanowym

Banan , chrupki kukurydziane

 

 

Cz

Chleb zwykły + chleb z siemieniem lnianym, masło, pasztet mięsny własnego wyrobu, ogórek kiszony.

Krem ziemniaczany z grzankami

Pyzy z sosem myśliwskim

 

Galaretka owocowa z truskawkami + chlebek ryżowy

Pi

Kakao, chleb zwykły, chleb komyśniak + chleb żytni (bez pszenicy), chleb razowy z ziarnami, masło, biały twarożek, szczypiorek, rzodkiewka, kiełki.

 

Rosół z makaronem

Kotleciki rybne, ziemniaki pure z koperkiem, surówka z kapusty i marchewki.

Banan, wafle suche

 

 

 

Owoc na podwieczorek może być zamieniany w ramach tygodnia lub zastępowany innym owocem.